Klasse(n)Kanjers

Klassenkanjers, wie zijn dat dan?

De naam van de website is echt in meervoud bedoeld: “Klassenkanjers”…

Maar wie zijn dat dan?

Zonder enige twijfel zijn dat alle betrokkenen in de klas, in de groep.

In de groep

Je hebt misschien wel 28 ‘klassenkanjers’ in je klas; kinderen of jongeren die ieder op hun eigen manier eigen-aardig zijn. Ben jij in staat om van ieder kind iets unieks te vertellen, kan jij bij alle jongeren in jouw groep aangeven waarom het echt allemaal kanjers zijn? Of wil je jezelf hier meer bewust van maken zodat je steeds beter naar al die kanjers kunt kijken met hun eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden?

Ik ben er van overtuigd dat iedere groep gevuld is met klassenkanjers, kanjers die met klasse werken aan hun eigen ontwikkeling. Misschien nog niet bewust, misschien soms in onze ogen niet de meest optimale manier maar toch zijn ze allemaal gedreven zich zo goed mogelijk verder te ontwikkelen richting hun dromen.

Ben jij in staat om al die Klassenkanjers tot hun recht te laten komen?

Vóór de groep

Maar natuurlijk ben jij ook een Klassenkanjer!

Als jij als leerkracht of docent probeert het beste uit de kinderen en jongeren te halen, dan ben je in mijn ogen absoluut een Klassenkanjer. De man of vrouw die zich maandenlang vol enthousiasme inzet voor de kinderen en jongeren in zijn groep. Maar hoe kan JIJ optimaal functioneren? Hoe kan jij je ontwikkelen waardoor de kinderen zich versterken in hun ‘Kanjer-schap’?

Wat heb jij nodig om jezelf als Klassenkanjer te zien en waarmee kan jij jezelf versterken om de vaardigheden verder te ontwikkelen om telkens weer met de juiste blik naar kinderen te kijken?

In het licht van jouw Kanjer-schap wil ik je versterken in jouw kwaliteiten, je helpen zoeken naar de gewenste ontwikkeling en je coachen in het uitblinken in je eigen talenten.

Náást de groep

Ook naast de groep zijn Klassenkanjers gesignaleerd…

De IB’er, de RT’er, de kindercoach, de hulpverlener vanuit de gemeente, voorleesmoeders, directie, schoolzwem-instructrices…  Iedereen die zich bewust bezig houdt met de begeleiding van kinderen en het proces hierbij, is in mijn ogen ook een Klassenkanjer. Met elkaar zorgen we ervoor dat de kinderen in de groep zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen maar hopelijk nemen ze ook een (klein) deel voor hun rekening in de ondersteuning van de docenten.

Ook voor hen geldt dat deze website, de producten en diensten die er geboden worden, ten goede komen aan de begeleiding en het passend maken van het onderwijs, dus ook voor hen is geldt de titel van Klassenkanjers.

 

En zo kunnen we de groep eigenlijk steeds groter maken; want wie zorgt er voor de gemeentemedewerkers, welke training krijgen directies, hoe komen we aan de bewustwording van nog veel meer mensen als het gaat om optimale ontwikkeling…

Allemaal Klassenkanjers!

Mocht u vragen of onduidelijkheden hebben, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.